burokėliai (6 vnt.)
morkos (1-2 vnt.)
kiaušiniai (1-2 vnt.)
česnakas (2-3 skiltelės)
krakmolas (4 v.š.)
malti džiūvėsėliai (2-3 v.š.)
juodieji malti pipirai
druska
džiūvėsėliai (apvoliojimui)
miltai (jei masė būtų skystoka)
Padažui:
grietinės ar Aistės graikiško jogurto
česnako
druskos
krapai
Burokus gerai nuplauti ir išvirti. Atvėsinti, nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Morkas nuskusti, sutarkuoti ir apkepti keptuvėje su aliejumi. Atvėsintas morkas sudėti
į dubenį su tarkuotais burokėliais, įspausti česnakus, įmušti kiaušinius, berti drusko ir pipirų bei gerai išmaišyti. Jei masė gausi per skysta, dar įdėti miltų. Rankomis formuoti norimo dydžio kotletukus ir
apvolioti džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje. Padažui sumaišyti grietinę ar graikišką jogurtą su druska, česnaku ir smulkintais krapais. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.