2016 m. sausio 11 d.

Citrininis blynų tortas


Blynų tešlai:
pienas (3 stiklinės) 
kiaušinių (3 vnt.) 
cukrus (2-3 v.š.)
ištirpintas sviestas (1/4 stiklinės)
miltai (2 ir 1/3 stiklinės)
citrinos nutarkuota žievelė (1 vnt.)
vanilės esencija (1 a.š.)
druska (1/2 a.š.)
karštas vanduo (1/2 stiklinės)
Kremui:
šviežiai spaustos citrinos sultys (~4 vnt., t.y. 1 stiklinė)
kiaušiniai (6 vnt.)
cukrus (1,5 stiklinės)
nutarkuota citrinos žievelė (1 v.š.)
sviestas (60 g)
cukraus pudra (šiek tiek)

Pieną sumaišyti su lengvai išplaktais kiaušiniais, suberti cukrų, žieveles, supilti vanilės esenciją ir sviestą, išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su druska ir viską gerai išsukti iki vientisos masės. Blynų tešlai leisti pastovėti apie pusvalandį. Pastovėjus supilti karštą vandenį, išmaišyti. Įkaitinti vidutinio dydžio keptuvę ir vieną po kito iškepti lietinius blynus. Kremui kiaušinius išplakti su cukrumi. Citrinų sultis kaitinti beveik iki virimo ir iš lėto, po truputį plakant supilti į kiaušinių plakinį. Supilti į puodą ir nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies kol masė sutirštės (pasistengti neužvirti). Nukėlus nuo ugnies dėti sviestą, pamaišyti kol ištirps. Kad nesusidarytų plutelė, uždengti maistine plėvele (taip, kad liestųsi prie kremo) ir atvėsinti. Tortui naudoti panašaus dydžio į blynus apvalią formą, jos dugną patepti sviestu ir sluoksniuojant pertepti blynus kremu. Ant viršutinio blyno kremo netepti. Šauti į orkaitę įkaitintą iki 170 C temperatūros ir kepti apie 20 min. Išimti iš formos, ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra ar kitaip papuošti. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.