2016 m. sausio 11 d.

Vintažiniai sausainiai



cukrus (0,5 stiklinės)
sviestas (150 g)
kiaušinis (1 vnt.)
malta vanilė (1 a.š.)
miltai (320 g)
druska (1/4 a.š.)
kepimo milteliai (0,5 a.š.)
skaidr8s, spalvoti ledinukai

Sviestą su cukrumi išplakti iki vientisos, purios masės. Įdėti kiaušinį ir maltą vanilę ir dar paplakti. Kitame inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Gautą mišinį supilti į sviesto masę ir viską gerai išsukti virtuvės kombainu arba išminkyti rankomis. Tešlą dėti į šaldytuvą 30 min. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Iškočioti tešlą iki 7 mm storio, formelėmis išpjaustyti sausainius, dėti juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, mažesnėmis formelėmis išpjauti viduriukus. Į išpjautus sausainių viduriukus dėti sutrupintus (suvyniojus į maistinę plėvelę keli smūgiai virtuviniu plaktuku) arba sveikus ledinukus (šie tinka tam atvejui, kai sausainių skylės didesnės). Karštoje orkaitėje ledinukai išsilydo ir pilnai užpildo skyles sausainiuose. Kepti orkaitėje apie 10-12 minučių, kol sausainiai gražiai paruduoja. Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.