Būtinai mano užrašinę turi papildyti ir šis receptas.. Mano šeimos labai pamėgtas..
miltai (500 – 600 g)
sviestas (200 g)
kefyras (200 ml)
kepimo milteliai (1 a. š.)
druska (žiupsnelis)
sviestas (80 g)
aguonos (100 g)
cukrus (100 g)
kiaušinis (1 vnt.)
Aguonas užpilti šiltu vandenius ir pakaitinti mikrobangų krosnelėje 1 – 2 minutes. Išimti iš krosnelės ir 5 minutėms palikti. Tada nuvarvinti sietelyje. Į miltus,
sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Supilti kefyrą ir užminkyti tešlą. Tešlą iškočioti į 3 –
4 mm storio stačiakampį lakštą. Aptepti tirpintu sviestu, pabarstyti aguonomis ir ant viršaus užberti cukraus. Susukti vyniotinį ir supjaustyti griežinėliais. Sudėti bandutes į kepimo popieriumi išklotą skardą,
aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 min., kol gražiai pagels. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.