miltai (500 g)
minkštas sviestas (100 g)
rudasis cukrus (100 g)
cukrus (100 g)
skystas medus (100 g)
vanduo (75 ml)
maltas imbieras (1 v.š.)
cinamonas (1 v.š.)
juodieji pipirai (1/2 a.š.)
kepimo milteliai (1 a.š.)
Cukrų, rudąjį cukrų, medų ir vandenį supilti į puodą ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Sudėti sviestą ir išlydyti. supilti prieskonius, kepimo
miltelius ir atvėsinti. Masę sumaišyti su mitais ir užminkyti tešlą. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir palikti pastovėti šaldytuve (geriausia per naktį). Tešlą plonai iškočioti ir išspausti norimos formos
sausainius. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 8-10 min., kol gražiai apskrus. Skansu!
Etiketei:
Koks švenčių laukimas be
„Imbierinių sausainių“?
Sudėtis: miltai, kepimo milteliai, minkštas sviestas,
rudasis cukrus, cukrus, medus,
vanduo, cinamonas, maltas imbieras, malti pipirai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.