2016 m. sausio 14 d.

Tinginio mėtiniai triufeliai



arbatiniai sausainiai  (pvz., Gaidelis) (2 pakeliai)
sutirštintas kondensuotas pienas (0,5 indelio)
baltas šokoladas (200 g)
šviežios mėtos (1 sauja)
konjakas arba brendis (100 g)
citrina (1 vnt.)
miltelinis cukrus (apibarstymui)

Sausainius susmulkinti, įtarkuoti 1 citrinos žievelę, apšlakstyti konjaku arba brendžiu. Į puodą su verdančiu vandeniu įstatyti karščiui atsparų indą ir jame ištirpinti baltąjį šokoladą.  Paskui supilti sutirštintą pieną ir visą masę labai išmaišykite, nukelkite nuo garų. Virtuviniame kombaine susmulkinti šviežias mėtas su vienos citrinos sultimis. Paruoštas mėtas sudėti į šiltą kremo masę. Maišyti ,kol masė taps vientisos žalstelėjusios spalvos, ir sumaišyti su smulkintais sausainiais. Iš paruoštos masės formuoti 3 cm skersmens rutuliukus, apibarstyti juos milteliniu cukrumi. Taip paruoštus triufelius įdėti 2-3 val. į šaldytuvą sustingti. Skanaus!



Šaltinis: Žurnalas “Virtuvė Nuo... Iki...”



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.