2016 m. sausio 13 d.

Šokoladainiai „Eglutės“



sviestas (150 g )
„Farino“ cukrus (150 g)
šokoladas (150 g)
kiaušiniai (4 vnt.)
miltai (100 g)
malti imbierai (0,5 a.š.)
džiovintos spanguolės ir riešutai (sauja)
Glajui:
citrinos sultys
miltelinis cukrus
maistiniai dažai
pabarstukai

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Ištirpinti sviestą kartu su šokoladu. Suberti Farino cukrų ir išmaišyti. Įmušti kiaušinius, išmaišyti. Į masę įsijoti miltus kartu su imbierais. Dėti saują džiovintų spanguolių ir riešutų. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 22-25 min. Vidus turi likti drėgnas. Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti. Supjaustyti trikampėliais. Glajui sumaišyti šaukštą citrinos sulčių su milteliniu cukrumi ir maistiniais dažais ir papuošti eglutes. Apibarstyti pabarstukais. Skanaus!

Šaltinis: VMG žurnalas „Verdu ir kepu“ 69 psl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.