2016 m. sausio 14 d.

Vištiena su avinžirniais



vištienos kumpeliai su odele (4 vnt.)
česnakas (4 skiltelės)
aliejus (1 v.š.)
svogūnas (1 v.š.)
konservuoti avinžirniai (skardinė)
druska
pipirai
cukrus (1 a.š.)
natūrali pomidorų tyrė (100 g)
džiovintos petražolės
vyšniniai pomidorai (10 vnt.)
šalavijai (1 šakelė šviežių arba žiupsnelis džiovintų)

Vištienos kumpelį nuplauti ir nusausinti (Aš naudoju vištienos blauzdeles su nulupta odele). Sudėti į kepimo indą. Delnu spaudžiant peilį sutraiškyti neluptus česnakus. Dėti šalia vištienos. Keptuvėje su šaukštu aliejaus pakepinti smulkintą svogūną ir suberti ant vištienos. Nukošti avinžirnius ir taip pat suberti ant viršaus. Pasūdyti, įberti pipirų, cukraus, supilti pomidorų tyrę, pabarstyti petražolėmis. Šauti į 200 laipsnių orkaitę ir kepti 30 min. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, ant viršaus sudėti per pusę perpjautus vyšninius pomidorus ir šalavijų lapus. Kepti, kol vištiena apskrunda. Skanaus!


Šaltinis: Agnė Jagelavičiūtė „Mažos nuodėmės taisyklė“ 196 psl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.