2016 m. sausio 13 d.

Vištienos kukuliukai



malta vištiena (500 g)
džiūvėsėliai (2 v.š.)
kiaušinis (1 vnt.)
garstyčios (1 v.š.)
druska
pipirai
sezamo sėklos (3 v.š.)
nesaldinti kukurūzų dribsniai (50 g)

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Vištieną sukrėsti į dubenį, įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius, dėti šaukštą garstyčių, pabarstyti pipirais, pasūdyti ir gerai išminkyti rankomis. Vandeniu sudrėkintomis rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Sezamų sėklas suberti į nedidelį dubenėlį, o kukurūzų dribsnius bulvių grūstuve sutraiškyti į didelius trupinius ir suberti į atskirą dubenėlį. Kiekvieną mėsos kamuoliuką apvolioti sezamų sėklose arba kukurūzų dribsnių trupiniuose. Rikiuoti ant skardos. Šauti į orkaitę ir kepti 15 min. Galima tiekti suvėrus ant iešmelių su daržovėmis (agurku, vyšniniais pomidorais, paprika) ar kaip vieno kąsnio sumuštinukus su duona ir vyšniniu pomidoriuku. Skanaus!

Šaltinis: Beata Nicholson „Mamų knyga“ 187 psl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.