perlinės kruopos (400 g)
vanduo (1 l)
kiaušiniai (3 vnt.)
miltai (200 g)
majonezas (150 g)
druska
krapai (tinka ir džiovinti)
sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša (200 g)
jogurtas
petražolės
aliejus
Įkaitiname sriubai skirtą puodą ir įpilame aliejaus. Įkaitusiame aliejuje pakepiname perlines kruopas maždaug 15 minučių ir užpilame 1 l vandens. Verdame kruopas, kol
suminkštės. Nuo išvirusių kruopų nupilame vandenį ir jas atvėsiname. Tuomet sumaišome su kiaušiniais, miltais ir majonezu. Pasūdome, pagardiname krapais. Įkaitiname keptuvę. Dedame į ją po 1 valgomąjį šaukštą
tešlos ir uždedame pjaustytų lašišų juostelių. Blynelius apkepame iš abiejų pusių. Patiekiame su jogurtu ir apibarstome petražolėmis ar krapais. Blyneliai skaniausi karšti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.