2016 m. sausio 14 d.

Perlinių kruopų blyneliai su lašiša



perlinės kruopos (400 g)
vanduo (1 l)
kiaušiniai (3 vnt.)
miltai (200 g)
majonezas (150 g)
druska
krapai (tinka ir džiovinti)
sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša (200 g)
jogurtas
petražolės
aliejus

Įkaitiname sriubai skirtą puodą ir įpilame aliejaus. Įkaitusiame aliejuje pakepiname perlines kruopas maždaug 15 minučių ir užpilame 1 l vandens. Verdame kruopas, kol suminkštės. Nuo išvirusių kruopų nupilame vandenį ir jas atvėsiname. Tuomet sumaišome su kiaušiniais, miltais ir majonezu. Pasūdome, pagardiname krapais. Įkaitiname keptuvę. Dedame į ją po 1 valgomąjį šaukštą tešlos ir uždedame pjaustytų lašišų juostelių. Blynelius apkepame iš abiejų pusių. Patiekiame su jogurtu ir apibarstome petražolėmis ar krapais. Blyneliai skaniausi karšti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.