2016 m. sausio 13 d.

Grūdų ir kokoso riešutų batonėliai



balti zefyrai (125 g)
kokosų aliejus (80 g)
riešutų sviestas (80 g)
pūsti ryžiai (1 puidelis)
valcuotos avižos (0,5 puodelio)
razinos (0,5 puodelio)
kokosų drožlės (1/4 puodelio)
saulėgrąžos (1/4 puodelio)
miltelinis cukrus (1,5 puodelio)
natūralus jogurtas (2 v.š.)

Į vidutinio dydžio puodą sudėti zefyrus, supilti kokosų aliejų ir kaitinti ant mažos ugnies. Pavirti pamaišant apie 5 min. arba kol ištirps ir išsilydys. Dideliame dubenyje sumaišyti pūstus ryžius, razinas, avižas, saulėgrąžas. Supilti išlydytą masę ir maišyti, kol gerai sulips. 20 cm skersmens kvadratinę skardą iškloti kepimo popieriumi, apibarstyti milteliniu cukrumi ir apšlakstyti natūraliu jogurtu. Tada dėti paruoštą masę, stipriai paspausti, kad paviršius būtų lygus. Palikti 2 val. atvėsti ir tada supjaustyti juostelėmis. Kiekvieno batonėlio vieną galą pamirkyti jogurte, kol sustings (apie 4 val.). Javainių batonėlius galima sandariai supakuoti ir laikyti šaldytuve. Skanaus!


Šaltinis: Virtuvė Nuo... Iki... 77 nr. 31 psl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.