2016 m. sausio 11 d.

Labai šokoladinis tortas

Dažniausiai kepu ar darau gaivesnius tortus, bet kartais tenka smagurius palepinti ir tokiais...




biskvitui:
juodas šokoladas (100 g)
sviestas (120 g)
kiaušiniai (4 vnt.)
rudasis cukrus (110 g)
tamsusis rudasis cukrus (110 g)
miltai (170 g)
kakava (30 g)
kepimo milteliai (1,5 a.š.)
druska (žiupsnelis)
vanilės ekstraktas (lašelis)
kefyras (200 ml)
kremui:
30 proc. grietinė (400 ml)
juodas šokoladas (300 g)

Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių C. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Ištirpinti sviestą ir šokoladą karšto vandens vonelėje. Kiaušinius įmušti į dubenį, suberti cukrų ir elektriniu plakikliu gerai išplakti (apie 7 min.). Ištirpintą sviestą su šokoladu išmaišyti ir supilti į kiaušinių plakinį. Plakti toliau nedideliu greičiu, kol masė taps vientisa. Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijoti į dubenį, suberti į šokoladinę masę ir išmaišyti. Įpilti kefyrą ir išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškepti du biskvitus. Kepti apie 20-30 min. Atvėsusius perpjauti per pusę, kad turėtume 4. Kremui ištirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje. Kitame puodelyje šiek tiek pašildyti grietinę ir į ją pilti ištirpusį šokoladą ir maišyti. Kai kremas bus kambario temperatūros, jau galima sutepti biskvitus, aptepti kraštus. Papuošti saldainukais ar tarkuotu šokoladu. Skanaus!

Šaltinis: Beatos knyga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.