2016 m. sausio 11 d.

Čili sriuba


jautienos faršas (250 g)
svogūnas (1 vnt.)
saliero lapkotis (1 vnt.)
raudonasis aitrusis pipiras (1 vnt.)
žaliasis aitrusis pipiras (1 vnt.)
maltas kuminas (1 a.š.)
malta kalendra (1 a.š.)
raudonėlis (1 a.š.)
maltos paprikos prieskoniai (1 a.š.)
raudona paprika (1 vnt.)
geltona paprika (1 vnt.)
česnakas (1-2 skiltelės)
pomidorai be odelių konservuoti savo sultyse (400 g)
pomidorų pasta (2 v.š.)
vanduo (500 ml)
raudonos pupelės (500 g)
druska
žaliosios citrinos sultys (0,5 vnt.)
Skrebučiams:
prancūziškas batonas
česnakas (1 skiltelė)
sviestas (1v.š.)
druska
petražolės (saujelė)

Jautienos faršą apkepinti. Atidėti į kitą dubenį. Toje pačioje keptuvėje apkepinti smulkiai pjaustytus svogūnus, salierus. Sudėti žalią čili pipirą, raudoną pipirą, spaustus česnakus. Kai viskas apkeps, grąžinti mėsą atgal, suberti prieskonius: kuminą, kalendrą, raudonėlius, paprikos miltelius. Pakaitinti. Paprikas nuskusti, supjaustyti kubeliais ir suberti į puodą, sukrėsti pomidorus, užpilti vandeniu, pasūdyti ir uždengus dangčiu troškinti apie 40 min. Pabaigoje sukrėsti konservuotas pupeles ir dar pakaitinti apie 5 min. Tiekiant galima pabarstyti tarkuotu Džiugo sūriu. Skrebučiams batoną supjaustyti riekelėmis, sviestą ištirpinti keptuvėje, išspausti česnaką ir kapotas petražoles (krapus). Silikoniniu teptuku tepti tirpintą sviestą ant batono riekelių ir šauti į orkaitę. Ant nedidelės kaitros kepti kol gražiai apskrus ir riekelės apdžius. Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.