lašišos gabaliukas (200-300 g)
citrinos sultys (0,5 vnt.)
tyras alyvuogių aliejus (1 v.š.)
druska, šviežiai malti pipirai
garnyrui:
brokolis (0,5 vnt.)
vanduo
sviestas (1 v.š.)
druska
Į dubenėlį išspausti citrinų sultis, supilti alyvuogių aliejų, įberti druskos, įmalti pipirų. Viską lengvai pamaišyti ir į
mišinį įdėti nuplautą lašišos gabaliuką. Pavolioti iš abiejų pusių, kad gražiai įsigertų skoniai. Galima palikti kuriam laikui pasimarinuoti kambario temperatūroje, periodiškai apverčiant kepsniuką. Paimti
folijos lakštą, kraštus pakelti į viršų, kad per vidurį susidarytų įdubimas – į jį dėti lašišos gabalėlį ir supilti marinatą, kraštus užlankstyti. Kepti 180 laipsnių apie 25 min. Garnyrui brokolį supjaustyti
žiedynais. Į puodą storu dugnu arba keptuvę sudėti brokolius, pilti šiek tiek vandens, kad apsemtų 3-5 mm. Uždengti dangčiu ir troškinti ant didelės ugnies. Užvirus primažinti iki minimalios. Troškinti iki 10
min. Pabaigoje pasūdyti, įdėti sviesto gabalėlį, permaišyti. Tiekiame. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.