2016 m. sausio 11 d.

Lazanija pagal Beatą



Lazanijai:
malta jautiena (250 g)
malta veršiena (250 g)
aliejus kepimui (1-2 v.š.)
morkos (2 vnt.)
svogūnai (2 vnt.)
salieras (1vnt.)
savo sultyse konservuoti pomidorai (800 g)
pomidorų pasta (1 kupinas v.š.)
juodieji pipirai, druska
čiobreliai (šakelė)
džiovintas raudonėlis (šaukštas)
lauro lapai (2 vnt.)
vanduo (šlakelis)
lazanijos lakštai (pakelis)
Padažui:
sviestas (40 g)
miltai (40 g)
pienas (500 ml)
fermentinis sūris (sauja)
puskietis sūris „Džiugas“

Į gerai įkaitintą keptuvę dėti mėsą ir pamaišant apkepti. Atidėti į puodą su storu dugnu. Smulkiai supjaustyti svogūnus, morkas, salierą ir apkepinti toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa. Daržovėms suminkštėjus dėti pomidorų tyrę, prieskonius, druską ir pakaitinti. Daržoves krėsti į puodą su kepintu faršu. Krėsti ir konservuotus pomidorus savo sultyse. Uždengti dangčiu ir troškinti apie 45 min.
Baltam padažui keptuvėje ištirpinti sviestą ir suberti miltus, maišant pakepinti apie minutę ir po mažu pilti pieną. Pamažu vis maišant šluotele kaitinti, kol sutirštės padažas. Tada įberti tarkuoto sūrio ir paragaukite, ar netrūksta druskos. Įjunkite orkaitę 180-190 C. Į indą sluoksniais dėti mėsą ir lazanijos lakštus, balto padažo, paskutinis sluoksnis turi būti mėsos. Tada užpilti likusį baltą padažą. Šauti į orkaitę ir kepti apie 50 min. Prieš pabaigą ant viršaus užtarkuoti, jei norite, puskiečio sūrio. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.