Kartais galima ir taip pasilepinti... :)
Naminiai mėsainiai
bandelės (6 vnt.)
malta kiauliena ar jautiena (500 g)
džiuvėsėliai (100 g)
kiaušinis (1 vnt.)
tarkuotas kietas sūris (50 g)
druska
pipirai
prieskoninės žolelės
aliejus (kepimui)
salotų lapai
marinuoti agurkai
pomidrai
sūris
česnakinis padažas ar pomidorų padažas
Į maltą mėsą mušti kiaušinį, berti džiuvėsėlius, tarkuotą sūrį, druską, pipirus bei prieskonines žoleles. Padėti šaltai
valandai ar kelioms. Paskui formuoti šešius vienodus kotletukus. Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių (mėsą galima kepti ir orkaitėje ar kepsninėje). Bandeles praskirti ir pašildyti orkaitėje ant grotelių.
Ant kiekvienos bandelės tepti česnakinio padažo ar pomidorų padažo, dėti mėsos kepsnelį, sūrį (kuris nuo šilto kepsnio išsilydys), pomidorų ir marinuotų agurkėlių griežinėlius (galima ir svogūnų griežinėlių),
salotų lapus ir uždėti bandelių viršus. Skanaus!
Bulvytės fri keptos orkaitėje
bulvės (6 vnt.)
aliejus (2 v.š.)
saldžiosios paprikos milteliai
pipirai
druska
kt. mėgstami prieskoniai
Bulves nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais,
perplauti dideliame kiekyje vandens ir nusausinti popieriniu rankšluoščiu. Dubenėlyje sumaišyti aliejų su saldžiosios paprikos milteliais, pipirais, druska ir kitais prieskoniais. Aliejų užpilti ant bulvių ir gerai
išmaišyti. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių, kepti apie 20 min. išmaišyti. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.