2016 m. sausio 11 d.

Naminiai mėsainiai ir bulvytės fri keptos orkaitėje

Kartais galima ir taip pasilepinti... :)


Naminiai mėsainiai

bandelės (6 vnt.)
malta kiauliena ar jautiena (500 g)
džiuvėsėliai (100 g)
kiaušinis (1 vnt.)
tarkuotas kietas sūris (50 g)
druska
pipirai
prieskoninės žolelės
aliejus (kepimui)
salotų lapai
marinuoti agurkai
pomidrai
sūris
česnakinis padažas ar pomidorų padažas

Į maltą mėsą mušti kiaušinį, berti džiuvėsėlius, tarkuotą sūrį, druską, pipirus bei prieskonines žoleles. Padėti šaltai valandai ar kelioms. Paskui formuoti šešius vienodus kotletukus. Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių (mėsą galima kepti ir orkaitėje ar kepsninėje). Bandeles praskirti ir pašildyti orkaitėje ant grotelių. Ant kiekvienos bandelės tepti česnakinio padažo ar pomidorų padažo, dėti mėsos kepsnelį, sūrį (kuris nuo šilto kepsnio išsilydys), pomidorų ir marinuotų agurkėlių griežinėlius (galima ir svogūnų griežinėlių), salotų lapus ir uždėti bandelių viršus. Skanaus!

Bulvytės fri keptos orkaitėje

bulvės (6 vnt.)
aliejus (2 v.š.) 
saldžiosios paprikos milteliai 
pipirai
druska
kt. mėgstami prieskoniai 

Bulves nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais, perplauti dideliame kiekyje vandens ir nusausinti popieriniu rankšluoščiu. Dubenėlyje sumaišyti aliejų su saldžiosios paprikos milteliais, pipirais, druska ir kitais prieskoniais. Aliejų užpilti ant bulvių ir gerai išmaišyti. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių, kepti apie 20 min. išmaišyti. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.