2016 m. vasario 13 d.

Mieliniai blynai

Na man tai tobuli mieliniai blynai... Kaip bandutės... Bent jau kartą per metus juos kepam, t.y., per Užgavėnes. 



šiltas pienas (500 ml)
sausos mielės (1 nubrauktas šaukštelis)
miltai (~ 4 puodeliai) 
kiaušiniai (2 vnt.)
cukrus (2 v.š.)
druska (0,5 a.š.)

vanilės ekstraktas (1 a.š.)
aliejus (1 v.š.)
razinos (2 saujos)



Pieną sumaišyti su mielėmis ir 2 puodeliais miltų, uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltai maždaug pusvalandžiui. Po to dėti tiek miltų, kad gautųsi nuo šaukšto krentanti tešla. Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi, vanilės ekstraktu ir aliejumi, atsargiai įmaišyti į tešlą. Suberti ir įmaišyti razinas. Vėl uždengti ir palikti šiltai maždaug 20 min. Kepti nedideliame kiekyje aliejaus ant vidutinio karštumo ugnies. Po galutinio pakildinimo tešlos jokiu būdu nemaišyti! Tiesiog kabinti šaukštu nuo krašto ir dėti į keptuvę. Blynai pučiasi akyse ir greitai kepa, tad nepalikti be priežiūros. Skanaus!





Kai Vasario 16-osios šventė sutampa su Užgavėnėmis...






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.