2016 m. sausio 14 d.

Keksiukai su kokosiniu įdaru



kiaušiniai (3 vnt.)
kambario temperatūros sviestas (160 g)
cukrus (170 g)
miltai (100 g)
malti migdolai (100 g)
pienas (50 ml)
kepimo milteliai (1,5 a.š.)
vanilinis cukrus arba Amareto esencija (1 a.š.)
druska (žiupsnelis)

Įdarui:
kokoso drožlės (50 g)
saldintas kondensuotas pienas (2 v.š.)
citrinos sultys (2 v.š.)
Kremui:
35 ar 36 proc. riebumo grietinėlė (250 ml)
maskarponės sūris (350 g)
cukraus pudra (1 v.š.)

Miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską sumaišyti atskirame dubenyje. Minkštą sviestą plakti su cukrumi kol masė taps panaši į purų sviestinį kremą. Po vieną, maždaug kas pusę minutės, įplakti visus kiaušinius. Į sviesto plakinį įsijoti birius produktus, suberti smulkiai maltus migdolus smulkintuvu ar kavamale, įpilti pieno ir viską atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Supilstyti į keksiukų formeles ir kepti 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai pakils ir sutvirtės.
Įdarui sumaišyti visus produktus, peiliuku arba specialiu prietaisu padaryti keksiukuose nedideles duobutes ir pripildyti jas įdaru.
Kremui šaltą grietinėlę su cukraus pudra nedideliu elektrinio plakiklio greičiu išplakti iki standžių putų, įmaišyti maskarponės sūrį ir tokiu kremu jau galima puošti pyragaičius. Ant viršaus galima uždėti po „Rafaelo“ saldainiuką“ Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.