bananai (3 vnt.)
pieniškas šokoladas (100 g)
miltai (250 g)
cukrus (200 g)
aliejus (100 ml)
kiaušiniai (2 vnt.)
kepimo milteliai (1 a.š.)
cinamonas (1 a.š.)
druska (žiupsnelis)
Kremui:
grietinėlė 35% (200 ml)
miltelinis cukrus (pagal skonį)
grietinėlės likeris (2-3 v.š.)
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Kitame inde plaktuvu išsukti bananų tyrę, cukrų ir aliejų. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart gerai išplakti. Į plakinį suberti miltus su priedais. Viską gerai išmaišyti. Į kiekvieną keksiukų formelę įdėti po gabalėlį šokolado ir krėsti paruoštą tešlą. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kepinio vidurio, jis turi būti švarus. Keksiukus išimti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti. Paruošti kremą: išplakti grietinėlę su milteliniu cukrumi, įpilti lengva srovele grietinėlės likerio ir gerai išmaišyti. Paruoštą kremą tepti ant keksiukų ir pabarstyti spalvotais saldainukais. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.