2016 m. sausio 11 d.

Bananiniai keksiukai su grietinėlės ir grietinėlės likerio kremu



bananai (3 vnt.)
pieniškas šokoladas (100 g)
miltai (250 g)
cukrus (200 g)
aliejus (100 ml)
kiaušiniai (2 vnt.)
kepimo milteliai (1 a.š.)
cinamonas (1 a.š.)
druska (žiupsnelis)
Kremui:
grietinėlė 35% (200 ml)
miltelinis cukrus (pagal skonį)
grietinėlės likeris (2-3 v.š.)

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Kitame inde plaktuvu išsukti bananų tyrę, cukrų ir aliejų. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart gerai išplakti. Į plakinį suberti miltus su priedais. Viską gerai išmaišyti. Į kiekvieną keksiukų formelę įdėti po gabalėlį šokolado ir krėsti paruoštą tešlą. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kepinio vidurio, jis turi būti švarus. Keksiukus išimti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti. Paruošti kremą: išplakti grietinėlę su milteliniu cukrumi, įpilti lengva srovele grietinėlės likerio ir gerai išmaišyti. Paruoštą kremą tepti ant keksiukų ir pabarstyti spalvotais saldainukais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.