2016 m. sausio 11 d.

Naminis pomidorų padažas pagal Beatą



 šviežūs gerai nunokę pomidorai (4 kg)
raudonosios saldžiosios paprikos (4 vnt.)
svogūnai (4 vnt.)
česnakai (2 galvutės)
aitriosios paprikos (2 vnt.)
cukrus (300 g)
druska (80 g)
obuolių actas (200 g)
alyvuogių aliejus (1 v.š.)
prieskoniai:malti juodieji, kvapieji pipirai, gvazdikėliai, lauro lapai, muskato riešutai
žali prieskoniai: petražolės, bazilikai, kalendros, rozmarinai, čiobreliai ar kt. mėgstami prieskoniai

Pomidorus nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais (galima odelę nulupti), paprikas supjaustyti kubeliais. Sukrėsti į puodą ir kaitinti, kol suminkštės, tuomet sutrinti blenderiu. Česnakus, aitriąją papriką, svogūnus sutrinti į košelę blenderiu. Sukrėsti į apvirtus ir sutrintus pomidorus, berti druską, cukrų, prieskonines žoleles. Virti 2-4 val., kol sutirštės iki norimos konsistencijos. Pilti alyvuogių aliejų ir obuolių actą. Dar šiltus supilstyti į paruoštus stiklainius. Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.