Vietoj moliūgo galima rinktis cukiniją arba maišyti ir to, ir to... Mėsytę galima rinktis ir kitokią, pavyzdžiui, kalakutieną, vištieną ar jautieną... Skanūs ir šilti, ir šalti...
malta kiauliena (500 g)
vidutinio dydžio morkos (1-2 vnt.)
moliūgas (1-2 riekelės)
kiaušinis (1 vnt.)
tarkuotas kietasis sūris (saujelė)
druska
pipirai
vyšniniai pomidoriukai
Maltą mėsą sudedame į dubenį. Paruošiame daržoves: sutarkuojame moliūgą ir morkas. Susmulkintas daržoves verčiame į mėsos dubenį. Į dubenį mušame kiaušinį, beriame tarkuoto kietojo sūrio drožlių saujelę. Viską pagardiname druska ir juodaisiais pipirais ir gerai rankomis išminkome, kad visa, ką sudėjome, tolygiai išsimaišytų. Iš paruoštos masės, vandeniu pavilgytais delnais, formuojame kukulius ir rikiuojame juos iš karto į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pašauti į 180 °C orkaitę ir kepti apie 20-30 minučių. Pomidoriukus perpjauti pusiau ir susmaigstyti su kukuliukais. Skanaus!
Šaltinis: Beatos knyga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.