2016 m. balandžio 8 d.

Grikių miltų keksiukai su bananais ir pienišku šokoladu




keksiukams:
rudasis cukrus (100 g)
sviestas (70 g)
kiaušiniai (2 vnt.)
bananai (3 vnt.)
jogurtas (125 ml)
vanilės ekstraktas 1 a.š.
grikių miltai (140 g)
kvietiniai miltai (140 g)
tirpi kava (1 v.š.)
kepimo milteliai (1 a.š.)
druska (žiupsnelia)
pieniškas šokoladas (50 g)
trupiniams:
rudasis cukrus (1,5 v.š.)
sviestas (1 v.š.)
kvietiniai miltai (1 v.š.)
avižiniai dribsniai (1 v.š.)



Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į dubenį suberti rudąjį cukrų ir sudėti minštą sviestą. Elektriniu plakikliu išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno išplakant masę. Sudėti iki vientisos masės sutrintus bananus, jogurtą, vanilės ekstraktą ir išmaišyti iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišyti grikių miltus, kvietinius miltus, tirpios kavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį suberti į plakiklį ir lengvai išmaišyti, kol neliks sausų miltų. Įmaišyti nedideliais gabalėliais susmulkintą pieninį šokoladą. Paruoštą masę sudėti į keksiukų kepimo formeles, pripildant 2/3 jų tūrio. Paruošti trupinius: visus jiems skirtus produktus sudėti į dubenį ir trinti pirštais tol, kol gausis trupiniai. Apibarstyti trupiniais keksiukų paviršių. Kepti orkaitėje 15-20 min., kol iškils ir pagels. Iškepusius keksiukus atvėsinti ant grotelių. Jie nebus labai saldūs, tad galima patiekti su mėgstamu džemu. Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.