2016 m. balandžio 30 d.

Purus varškės apkepas

 Na kartais juk galima pasimėgauti ir tokiu gardumynu...


varškė (1 kg)
manų kruopos (12 v.š.)
pienas (1,5 puodelio)
kiaušiniai (6 vnt.)
cukrus (9 v.š.)
vanilinis cukrus (1 a.š.)
romo ekstraktas (keli lašai)

Manų kruopas supilti į dubenį, užpilti pienu ir atidėti, kad išbrinktu. Dubenyje trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Sudėti varškę (jei nenorite varškės gumuliukų, pertrinkite blenderiu ar per sietelį), išbrinkintas manų kruopas su visu pienu ir išmaišyti. Įlašinti kelis lašelius romo ekstrakto (nebūtinai). Kitame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Lėtai baltymus įmaišyti į varškės masę. Pilti į kepimo indą, išklotą kepimo polieriumi, išlyginti paviršių ir šauti į 180 laipsnių orkaitę 50-60 min. (jei viršus pernelyg ruduoja, apdengti folija). Iškepus luktelti, kol apkepas sutvirtės ir tuomet pjaustyti ir tiekti su mėgstamais pagardais (uogomis, uogiene, grietine ar kt.). Skanaus!


Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.