2016 m. kovo 24 d.

Greitas avižinis trupiniuotis


sviestas (165 g)
kepimo milteliai (1 a.š.)
druska (1 a.š.)
miltai (210 g)
granola (1,5 puodelio)
rudasis cukrus (1/4 stiklinės)
uogienė (0,5 stiklinės)

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cukrumi. Pirštais įtrinti sviestą. Įmaišyti mėgstamos granolos (Aš neturėjau paruoštos granolos, tad ekstra būdu padariau taip: avižinius dribsnius pakepinau sausoje keptvėje su saulėgrąžomis, įbėriau aguonų (galima bet kokias mėgstamas sėklas ar riešutus), įmaišiau šaukštą medaus ir kelis šaukštus aliejaus ir viską gerai permaišius šiek tiek atvėsinau).
Vieną tešlos dalį suberti į kepimo skardą ir ranka išlyginti pagrindą. Tada paskirstyti uogienę (geriau rinktis rūgštesnę, aš rinkausi slyvų). Ant viršaus užbarstyti likusią tešlą. kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 30 min. Atvėsinti ir supjaustyti. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.