sviestas (165 g)
kepimo milteliai (1 a.š.)
druska (1 a.š.)
miltai (210 g)
granola (1,5 puodelio)
rudasis cukrus (1/4 stiklinės)
uogienė (0,5 stiklinės)
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cukrumi. Pirštais įtrinti sviestą. Įmaišyti mėgstamos granolos (Aš neturėjau paruoštos granolos, tad ekstra būdu padariau
taip: avižinius dribsnius pakepinau sausoje keptvėje su saulėgrąžomis, įbėriau aguonų (galima bet kokias mėgstamas sėklas ar riešutus), įmaišiau šaukštą medaus ir kelis šaukštus aliejaus ir viską gerai permaišius
šiek tiek atvėsinau).
Vieną tešlos dalį suberti į kepimo skardą ir ranka išlyginti pagrindą. Tada paskirstyti uogienę (geriau rinktis rūgštesnę, aš rinkausi slyvų). Ant viršaus užbarstyti
likusią tešlą. kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 30 min. Atvėsinti ir supjaustyti. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.