2016 m. rugsėjo 16 d.

Trinta cukinijų sriuba

Trinta cukinijų sriuba


cukinija pjaustyta griežinėliais (5 stiklinės)
grietinėlė (1 stiklinė)
daržovių sultinys (700 ml)
sviestas (1 v.š.)
alyvuogių aliejus (2 v.š.)
raudonėliai
druska
pipirais

Jei cukinijos žievelė stora ir kieta, nulupti ją. Cukinijas supjaustyti griežinėliais. Puode ištirpinti sviestą, supilti aliejų. Suberti cukinijų griežinėlius, užbarstyti smulkintų raudonėlių, pasūdyti, pagardinti pipirais. Vis pamaišant troškinti ant vidutinės ugnies apie 10 min. Supilti sultinį ir pamaišant virti apie 20 min. Nukelti nuo ugnies ir sutrinti trintuvu. Supilti grietinėlę ir maišant kaitinti ant silpnos ugnies, bet neužvirti. Jei sriuba per tiršta, įmaišyti daugiau grietinėlės. Jei reikia, dar pasūdyti, pagardinti pipirais. Tiekti su duonos skrebučiais. Skanaus!

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.