Trinta cukinijų sriuba
cukinija pjaustyta griežinėliais (5 stiklinės)
grietinėlė (1 stiklinė)
daržovių sultinys (700 ml)
sviestas (1 v.š.)
alyvuogių aliejus (2 v.š.)
raudonėliai
druska
pipirais
Jei cukinijos žievelė stora ir kieta, nulupti ją. Cukinijas supjaustyti griežinėliais.
Puode ištirpinti sviestą, supilti aliejų. Suberti cukinijų griežinėlius, užbarstyti smulkintų raudonėlių, pasūdyti, pagardinti pipirais. Vis pamaišant troškinti ant vidutinės ugnies apie 10 min. Supilti sultinį
ir pamaišant virti apie 20 min. Nukelti nuo ugnies ir sutrinti trintuvu. Supilti grietinėlę ir maišant kaitinti ant silpnos ugnies, bet neužvirti. Jei sriuba per tiršta, įmaišyti daugiau grietinėlės. Jei reikia,
dar pasūdyti, pagardinti pipirais. Tiekti su duonos skrebučiais. Skanaus!
Šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.