moliūgai (500 g)
česnakai (3 skiltelės)
daržovių sultinys (750 ml)
grietinėlė (100 ml)
sviestas (1 v.š.)
aliejus (1 v.š.)
bazilikai
druska
juodieji pipirais
Moliūgą nuplauti, nulupti ir susmulkinti. Dvi česnako skilteles išspausti ir apkepinti svieste. Moliūgų gabaliukus ir česnakus sudėti į puodą ir užpilti
sultiniu. Virti apie 20 min., kol moliūgas suminkštės. Puodą nukelti nuo viryklės. Likusią česnako skiltelę sugrūsti su baziliku, sumaišyti su aliejumi.
Pasūdyti, pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais
ir supilti į sriubą. Sriubą išplakti elektroniniu plakikliu, pagardinti grietinėle. Pakaitinti iki virimo. Trintų moliūgų sriubą galima paskaninti skrudintos duonos skrebučiais, moliūgų sėklomis, mėlynųjų
pelėsių sūriu. Skanaus!
Šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.