sausainiai Selga (200 g)
sviestas (80 g)
kreminis sūris (Mascarpone, Ricotta, Philadelphia ar kreminė varškė) 500 g
cukrus (170 g)
vanilinis cukrus (1 a.š.)
Plakamoji grietinėlė 35-36 proc. (400 ml)
želatina (3 v.š.)
vanduo (60 ml)
maža citrina
Susmulkinti sausainius iki miltų konsistencijos ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Viską suberti į 20 cm skersmens apvalią formelę ir suformuoti torto
pagrindą. Dėti į šaldytuvą.
Citrinos žievelę nutarkuoti, išspausti sultis ir sumaišyti su želatina bei vandeniu. Palikti, kol išbrinks. Išbrinkusią želatiną pašildyti puode, kol
granulės ištirps. Šiek tiek atvėsinti.
Kreminį sūrį išplakti kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol nesijaus cukraus kruopelių. Tuomet supilti grietinėlę ir viską kartu išplakti iki purumo.
Plona srovele, po truputį pastoviai plakant į kremą pilti želatiną. Paruoštą kremą supilti ant jau ankščiau pagaminto sausainių pagrindo, tolygiai paskirstyti ir dėti į šaldytuvą 3-4 val., arba per naktį, kol
sustings. Tortą puošti įvairiais vaisiai ar uogomis. Skanaus!
Šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.