čili pipirai (1 kg)
vanduo (1 l)
9 proc. actas (200 ml)
lauro lapai (2-3 vnt.)
juodieji pipirai (3-4 žirneliai)
kvapieji pipirai (3 žirneliai)
gvazdikėliai (1-2 vnt.)
druska (2 v.š.)
Atrinkti vienodo dydžio čili pipiriukus. Čili pipirai nuplaunami ir blanširuojami verdančiu vandeniu 2-3
min. Sudėti į paruoštus stiklainius. Vandenį užvirinti, sudėti druską. lauro lapus, pipirus, gvazdikėlius ir pavirti 5-7 min. Supilti actą ir užvirinti. Užpilti ant čili pipirų, pridengti dangteliais ir palikti
10 min., pastovėti. Marinatą nupilti nuo čili pipirų, perkošti, užviriti ir užpilti ant čili pipirų. Stiklainius sandariai uždaryti, apversti ir atvėsinti. Tiekti prie mėsos kepsnių, šašlykų, šaltų užkandžių. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.