2016 m. rugsėjo 25 d.

Moliūgų ir varškės apkepas


moliūgai (300 g)
varškė (200 g)
sviestas (2 v.š.)
džiovinti abrikosai (1 sauja)
razinos (50 g)
cinamonas (žiupsnelis)
rudasis cukrus (3-4 v.š.)
manai (4-5 v.š.)
pienas (125 ml)
kiaušiniai (3 vnt.)
druska (žiupsnelis)
graikiniai riešutai (sauja)

Manų kruopas užpilti pienu ir palikti 15 min., kad išbrinktų. Džiovintus abrikosus ir razinas užpilti verdančiu vandeniu. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, sudėti varškę, pagardinti cinamonu. Į varškės masę sudėti manus ir gerai išmaišyti. Džiovintus vaisius nusausinti, susmulkinti ir sudėti į varškę su moliūgo kubeliais ir riešutais. Masę sukrėsti į sviestu išteptą kepimo indą, ant viršaus uždėti kelis gabalėlius sviesto. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20-30 min. arba kol švelniai parus. Skanaus!


Šaltinis: čia


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.