ryžiai (200 g)
moliūgas (300 g)
tarkuotas sūris Džiugas (100 g)
kiaušiniai (2 vnt.)
miltai (100 g)
grietinėlė (50 ml)
aliejus (kepimui)
Ryžius išvirti, kaip nurodyta ant pakuotės, įdėti sviesto, uždengti puodelį dangčiu ir palikti, kad atvėstų. Moliūgą nuplauti, nulupti, minkštimą
sutarkuoti smulkia trintuve ir sumaišyti su ryžių koše. Į ryžių ir moliūgų masę įmušti kiaušinius ir gerai viską išmaišyti. Tada įmaišyti persijotus miltus, sūrį, grietinėlę, pagal skonį berti druskos
ir pipirų, dar kartą viską gerai išmaišyti. Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuoti nedidelius kepsnelius (juos galima į keptuvę krėsti ir šaukštu). Juos iš abiejų pusių gerai apkepti karštuose riebaluose.
Iškeptus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Skanaus!
Šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.