2016 m. rugsėjo 25 d.

Tiršta moliūgų sriuba


moliūgas (500 g)
bulvės (3 vnt.)
morkos (3 vnt.)
sultiys
prieskoninės žolelės
druska
grietinėlė 30-35 proc. riebumo
duona skrudinimui

Morkas nuskusti ir supjaustyti griežinėliais, bulves kubeliais, moliūgą didesniais kubeliais. Taip viską iš eilės ir sluoksniuoti puode. Užpilti daržovių ar vištienos sultiniu, kad daržoves apsemtų, pasūdyti ir virti, kol daržovės suminkštės. Daržovėms suminkštėjus sutrinti blenderiu, pagardinti prieskoninėmis žolelėmis, pilti grietinėle ir pakaitinti iki virimo. Duonos riekeles supjaustyti kubeliais ir apskrudinti sausoje (arba su šlakeliu aliejaus) keptuvėje. Tiekti su skrebučiais. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.