2015 m. spalio 17 d.

Varškės keksas su obuoliais



labai minkštas sviestas (115 g)
cukrus (3/4 stiklinės)
vanilinis cukrus (2 a.š.)
citrinos sultys (1 v.š.)
varškė (180 g)
kiaušiniai (3 vnt.)
miltai (225 g)
kepimo milteliai (a.š.)
nedidelis obuolys

Dideliame dubenyje išsuk sviestą su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis iki purumo. Sudėk varškę ir šaukštu arba elektriniu plaktuvu su antgaliais tešlai maišyti gerai išsuk su sviestu. Jei liks varškės gumulėlių – nieko blogo. Po vieną įmušk ir įmaišyk kiaušinius. Miltus sumaišyk su kepimo milteliais. Po truputį berk ir įmaišyk juos į sviesto, varškės ir kiaušinių masę – vėlgi, man patogiausia naudotis elektriniu plaktuvu. Gausi labai tirštą tešlą – tokia ji ir turi būti. Kepimo formą lengvai sutepk sviestu ir pabarstyk miltais. Sukrėsk ir šaukštu išlygink tešlą. Obuolį nuplauk, nusausink, išpjauk sėklalizdžius – nulupti nereikia. Obuolius supjaustyk plonomis riekelėmis ir susmaigstyk į tešlą. Iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepk apie valandą – ar keksas iškepė, tikrink įsmeigdamas peilį arba medinį smeigtuką. Maždaug po 30 minučių patikrink, ar kekso viršus neruduoja pernelyg greitai. Jei taip nutiktų, jį pridenk kepimo folijos lakštu. Karštą keksą sunkoka pjaustyti, tad geriausia palaukti, kol jis atvės. Atvėsusį pabarstyk cukraus pudra. Keksas purus, lengvas ir nesausas, skanus ir kitą dieną – tik nepamiršk nakčiai įvynioti į maišelį arba pridengti. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.