2015 m. spalio 17 d.

Kaliaropių apkepas



kaliaropės (1 kg)
sviestas (30 g)
šviežiai malti baltieji pipirai
sviestas (40 g)
miltai (40 g)
malti pipirai
pienas (0,5 l)
druska
tarkuoto sūris (100 g)
sviestas (formai ištepti)
kiaušinio trynys (1 vnt.)

Kaliaropes nuplauti, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis (ne per daug plonomis). Sviestą ištirpdyti puode, sudėti kaliaropes ir pamaišant keletą minučių patroškinti. Įpilti 0,5 l vandens, paskaninti druska, pipirais ir uždengus virti apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Padažui puode ar keptuvėje ištirpdyti sviestą, suberti miltus ir pakepinti iki auksinio geltonumo. Maišant lėtai supilti pieną ir pavirinti ant mažos kaitros. Pagardinti druska ir pipirais (nuolat maišyti, kad neprisviltų). Nukelti nuo kaitros ir sumaišyti su tarkuotu sūriu. Orkaitę įkaitinti iki 200 - 210 laipsnių. Kepimo indą ištepti sviestu. Į pravėsusį padažą įmaišyti kiaušinio trynį. Kaliaropes su likusiu skysčiu sudėti į padažą, viską atsargiai išmaišyti ir sudėti į formą. Pabarstyti maltais pipirais.Kepti viršutinėje orkaitės dalyje apie 20 minučių (kaliaropės turėtų išlikti šiek tiek traškios). Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.