2015 m. spalio 17 d.

Apkepas su kaliaropėmis




kaliaropės (300 g)
šutintos bulvės (400 g)
pomidorai (300 g)
svogūnai (2 vnt.)
sviestas (20 g)
kapoto kumpio dešra (150 g)
pipirai
druska
pienas (0,25 l)
grietinėlė (150 g)
fermentinis sūris (120 g)
kiaušinis (1 vnt.) 
muškatas (žiupsnelis)

Kaliaropes nulupkite, perpjaukite per pusę ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Su lupena virtas bulves nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis, pomidorus – taip pat. Svogūną perpjaukite pusiau, supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje išleiskite 10 g sviesto, jame trumpai pakepinkite svogūną. Aliejumi patepę kepimo formą, į ją pakaitomis klokite bulvių riekeles, svogūną, kaliaropes, kumpinę dešrą, pomidorų riekeles. Sluoksnius apibarstykite druska, pipirais. Ant viršaus vėl dėkite bulvių. Pieną su grietinėle supilkite į puodą, pašildykite, jame ištirpinkite susmulkintą sūrį. Puodą nukelkite nuo ugnies, įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite, paskaninkite pipirais, druska, muskatu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Pabaigoje apkepo viršų pašlakstykite likusiu sviestu. Pabarstykite kapotais žalumynais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.