2015 m. spalio 17 d.

Morkų ir riešutų tortas




Papločiui:
cukrus (250 ml)
kvietiniai miltai (450 ml) 
kepimo milteliai (2 a.š.)
cinamonas (2 a. š.)
druska (0,5 a.š.)
kiaušiniai (3 vnt.)
aliejus (350 ml)
tarkuotos morkos (500 ml) 
grūsti graikiniai riešutai (150-200 ml)
Kremui:
grietinėlės sūris (200 g)
cukraus milteliai (250 ml)
apelsinų sultys (2 v.š.)
Papuošimui:
tarkuotas šokoladas ar pabarstukai (50 g)

Sumaišyti birius produktus. Į išplaktus kiaušinius iš pradžių įmaišyti aliejų ir birius produktus, o paskui sudėkite tarkuotas morkas ir grūstus riešutus. Tešlą dėti į apvalią skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje 50-60 min. šiek tiek pravėsusį torto paplotį išimti iš skardos ir palikti visiškai atvėsti. Tuomet perpjauti į du arba tris sluoksnius. Kambario temperatūros sūrį išplakti su cukraus milteliais, įmaišyti apelsinų sultis. Kremu sutepti sluoksnius, galima ir viršų. Papuošti tarkuotu šokoladu ar pabarstukais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.