2015 m. spalio 17 d.

Tortas “Rafaelo”


Biskvitui:
kiaušiniai (5 vnt.)
cukrus (230 g)
vanilė (1 a.š.)
aliejus (65 g)
miltai (230 g)
kepimo milteliai (1 a.š.)
Kremui:
kamb. temperatūros indelio kondensuoto pieno (385 g)
minkštas sviestas (180 g)
36 proc. grietinėlė (450 g)
kokosų drožlės (50 g)
grietinėlės standiklis (2 pakeliai)
Laistymui:
vanduo (200 ml)
citrinos sultys (2 vnt.)
cukrus 2 a.š.
Papiošimui:
kokosų drožlės

Kiaušinius išplakti su cukrumi, vanile, kol masė padidės ir pabals. Toliau plakant silpna srovele supilti aliejų. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišyti iki vientisos masės. Masę supilti į riebalais pateptą skardą ir kepti 190 C orkaitėje 35 min. atvėsinti ir supjaustyti į 4 plonus biskvitus. Grietinėlę truputį paplakti iki standumo. Dėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išplakti su kondensuotu pienu. Sudėti kokoso drožles ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę taip pat dėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir išplakti iki vientisos masės. Laistymui skirtus produktus sumaišyti. Biskvitą dėti į formą, aplaistyti citrinų sirupu, užtepti ¼ kremo. Ant viršaus dėti antrą biskvitą, šiek tiek prispausti, vėl apšlakstyti ir aptepti kremu. Taip sluoksniuoti iki galo. Torto šonai ir viršus turi būti aptepti kremu. Apibarstyti kokosų drožlėmis. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.