2015 m. spalio 17 d.

Baltas tiginys


kondensuotas pienas (1 indelis)
„Selga“ sausainiai (2 pakeliai)
sviestas (150 g)
aguonos (3 v.š.) 

Sausainius susmulkinkite, kad nebūtų didelių palaidų gabalų, suberkite į juos aguonų. Kondensuotą pieną supilkite į puodą ir ant nedidelės ugnies kaitinkite nuolat maišydami. Kondensuotas pienas po kokių 5-7 minučių turi pradėt po truputį tirštėti ir tamsėti, vos vos keisti spalvą. Kai pajusite, kad jis truputį sutirštėjo ir šiek tiek pakeitė spalvą, (bus neįprastai baltas, o švelniai karamelinis), tada jau galite sudėti į jį sviestą ir ištirpinti (po pieno užvirimo dar gali tekti pakaitinti apie 10 minučių, tik maišykite, kad neprisviltų). Kondensuoto pieno ir sviesto masę užpilkite ant sausainių, išmaišykite ir viską ištieskite inde, kuris prieš tai buvo išklotas kepimo popieriumi arba plėvele. Tvirtai suspauskite jį ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Sušalusį supjaustykite. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.