tagliatelle ar kt. makaronai (180-200 g)
nedidelis bokolis (1 vnt.)
tarkuotas parmezanas (40 g)
sviestas (10 g)
grietinėlė (2 v.š.)
kiaušinio trinys (1 vnt.)
druska
pipirai
Makaronus išvirti dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Labai smulkiai supjaustyti brokolį. Į keptuvę krėsti sviesto ir pakepinti brokolį, kad vos suminkštėtų. Įberti žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų. Įpilti du šaukštus grietinėlės. Iš vandens ištraukti išvirusius makaronus ir versti juos į keptuvę su brokoliais. Išjungti kaitrą, pabarstyti parmezanu, įleisti kiaušinio trynį. Pamaišyti, kad trynys sutirštėtų, jis išvirs nuo makaronų karščio. Svarbu, kad trynys nebūtų kaip kiaušinienė, o tik sutirštėtų, jo beveik nesimatys. Baigdami dar pabarstykite viską parmezanu. Skanaus!
Šaltinis: Beatos daržovių knyga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.