rūgštesni agrastai (500 g)
cukrus (200 g)
vandenuo arba brendis (2 - 3 v.š.)
sviestas (50 g)
kiaušiniai (2 vnt.)
cukraus75 g
tarkuota citrinos žievelė (1 a.š.)
miltai (150 g)
kepimo milteliai (1 a.š.)
grietinėlė (50 ml)
Agrastus švariai nuvalyti, nuplauti ir apdžiovinti. Keptuvėje (patogiau būtų iš kart kepimo formoje, jei yra galimybė) ant kaitros ištirpinti cukrų. Nukelti nuo viryklės ir maišant atsargiai supilti drungną vandenį ar brendį. Jei cukrų tirpinome keptuvėje, iš kart visą supilti į kepimo formą. Kiaušinius stipriai suplakti su cukrumi. Sudėti citrinos žievelę ir supilti tirpintą sviestą. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. Supilti grietinėlę ir išmaišyti, kad susidarytų lygi tešla. Agrastus sudėti ant ištirpinto cukraus. Ant viršaus užtepti tešlos. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį, kol šiek tiek paruduoja. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.