2015 m. spalio 17 d.

Silke su morkų ir razinų pagardu

Pateikti galima keliais būdais..



porai ar svogūnai (2 vnt.)
alyvuogių aliejus (4-6 v.š.)
morkos (6-8 vnt.)
obuolys (1 vnt.)
džiovinti čiobreliai (žiupsnelis)
razinos (0,5 stiklinės)
druska (žiupsnelis)
juodieji pipirai (žiupsnelis)
silkės file

Porus ar svogūnus supjaustyti ir apkepti su trupučiu aliejaus. Morkas ir obuolius supjaustyti rupia tarka ir dėti į keptuvę prie porų, berti čiobrelių ir uždengus dar patroškinti apie 10 min. Razinas užpilti karštu vandeniu ir pamirkyti. Tada nuvarvinti ir dėti į keptuvę, pamaišyti ir dar patroškinti apie 10 min. Viską atšaldyti ir kloti ant supjaustytų ir silkinėje išklotų silkių. Skanaus!


Duonos skritulėliams paimti forminę duoną ir sausainių kepimo formele išspausti apskritimus. Konditeriniu teptuku skritulėlius vos vos patepti aliejumi ar tirpintu sviestu. Išdėlioti skardoje ir pašauti į 190 laipsnių orkaitę 7 min., kad padžiūtų ir pagelsvėtų. 
Ant duonos skritulėlių klojame morkų ir razinų patalą ir dedame po gabalėlį silkės. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.