kiaušiniai (3 vnt.)
grietinė (200 g)
sviestas (200 g)
miltai
aguonos (50-100 g)
kondensuotas pienas (indelis)
Iš kiaušinių, miltų, grietinės ir sviesto pagaminame tešlą. Tešlą padalijame į gabaliukus, kuriuos būtų patogu tarkuoti ir įdedame i kamerą, kad sušaltų. Sušalus tarkuojame ant skardos išteptos sviestu ir kepame orkaitėje (180 laipsnių) apie 10-12 min, kol pasidarys kieti trupinukai. Visą tešlą reikia iškepti per kokias 10 skardų, o aš iškepu per 3-4, po to tiesiog sutrupinu didesnius gabalėlius. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir pamirkius nuvarviname. Į puodelį su vandeniu įstatome kondensuoto pieno indelį ir verdame apie valandą. Iškepus viską sumaišome su kondensuotu pienu, dedame į formą ir į šaldytuvą. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.