2015 m. gruodžio 5 d.

Tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis


Torto biskvitui:
kiaušiniai (3 vnt.)
cukrus (150 g)
miltai (140 -150 g)
druska (žiupsnelis)
Torto kremui:
maskarponės sūris (500 g)
kiaušiniai (4 vnt.)
cukraus pudra (80 g)
želatina (2 šaukštai)
druska (žiupsnelis)
Torto papuošimui:
braškės (200 g)
braškinė želė (1 pakelis)

Biskvitui: kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps, masė padidės ir taps balta. Supilti persijotus miltus su žiupsneliu druskos ir išmaišyti. Paruoštą biskvito tešlą supilti į kepimo formą pateptą sviestu. Šauti į įkaitintą orkaitę ir kepti 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min., kol torto biskvitas gražiai pagels. Iškepusį torto biskvitą atvėsinti pravertoje orkaitėje. Išimti.
Kremas: želatiną užpilti 6 šaukštais vandens ir išbrinkinti (apie 30-40 min.). Išbrinkintą želatiną pakaitinti karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti su cukraus pudra, kol masė taps baltos spalvos. Pamažu supilti želatiną ir labai gerai išmaišyti. Sudėti kambario temperatūros maskarponės sūrį ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų. Baltymų putas sukrėsti į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišyti.
Biskvito lakštą įdėti į tą pačią švarią kepimo formą ir ant jo užpilti paruoštą kremą. Tortą dėti į šaldytuvą 1-2 val., kad sustingtų. Tuo tarpu pasiruošti torto puošimui. Susipjaustyti braškes skiltelėmis arba riekelėmis. Braškinį želė pasiruošti pagal aprašymą ant pakelio, atvėsinti iki kamb remperatūros. Braškes išdėlioti ant sustingusio torto, aplieti atvėsinta braškių želė. Tortą vėl dėti į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Sustingusį tortą išimti iš formos, aštriu peiliu atskirti jį nuo kepimo formos sienelių. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.