2015 m. gruodžio 5 d.

Šokoladiniai saldainiai su Nutela ir riešutais



juodasis šokoladas (100 g)
pieniškas šokoladas (100 g)
neriebi grietinėlė (70 g)
Nutella (175 g)
pistacijos (50 g)
lazdyno riešutai (50 g)
kakava (0,5 v.š.)
medus (1 a.š.)
druska, cinamonas, čili paprika ir tirpi kava (po žiupsnelį)
kakava (apibarstymui)

Šokoladą sulaužykite gabalėliais. Sudėkite grietinėlę ir šokoladą į dubenėlį ir ištirpinkite vandens vonelėje (nepamirškite vis pamaišyti). Riešutus sukapokite (nelabai smulkiai) ir pakepkite ant sausos keptuvės. Ištirpusį šokoladą nukelkite nuo ugnies, įmaišykite Nutellą, kakavą, medų, prieskonius ir riešutus. Standartinio dydžio kekso formą išklokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi, supilkite masę ir statykite į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų. Po kelių valandų apibarstykite kakava. Kai sustings, supjaustykite kvadratėliais. Prieš tiekdami, palaikykite saldainius kambario temperatūroje 10-15 minučių. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.