2015 m. gruodžio 5 d.

Šokoladiniai sausainiai



bananas (1 vnt.)
kvietiniai miltai (250 g) 
kepimo milteliai (1 a.š.)
kakavos milteliai (1 v.š.)
cukrus (125 g)
vanilinis cukrus (2 a.š.)
druska (žiupsnelis)
kambario temperatūros sviestas (100 g)
perlinis cukrus (pabarstyti)

Bananą sutrinti šakute. Miltus persijoti su kakava ir kepimo milteliais. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir sutrintą bananą. Tešlą maišyti mikseriu, kol pasidarys gana stambūs trupiniai. Tuomet minkyti rankomis, kol gausis lygi elastinga tešla. Iš tešlos formuoti du kamuoliukus. Iškočioti ir supjaustyti trikampiais. Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstyti perliniu cukrumi ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių. Iškepusius sausainius 5 minutes aušinti skardoje, o vėliau pabaigti aušinti ant grotelių. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.