2015 m. gruodžio 5 d.

Tortas „Rududu“

Receptas iš mano archyvo... Senas, bet geras...


Torto biskvitui:
kiaušiniai (4 vnt.)
cukrus (400 g)
miltai (270 g)
kakava (60 g)
kepimo milteliai (1 šaukštelis)
grietinė (400 g)
lazdyno riešutai (75 g)
juodasis šokoladas (plytelė)
Torto kremui:
sviestas (400 g)
„Rududu“ (2 indeliai)
stipri kava (1/4 puodelio)

Biskvitui: Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps, o kiaušinių masė padidės. Atskirame inde sumaišyti grietinę ir kakavą. Gautą masę supilti į išplaktus kiaušinius, suberti išsijotus miltus, supilti kepimo miltelius, smulkintus lazdyno riešutus. Tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Vieną dalį kepti formoje ištiestoje kepimo popieriumi ir išteptoje riebalais 180 C temperatūroje apie 10 min. Tą patį pakartoti su antra tešlos dalimi. Iškeptus biskvitus perpjauti į 2 dalis, kad turėtume 4 biskvito lakštus.
Kremui: išplakti kampario temperatūros sviestą su tokios pačios temperatūros “Rududu”. Lėtai įplakti paruoštą ir perkoštą stiprią juodą kavą.
Atvėsusius lakštus pertepti kremu, naudojant torto formos bortelius. Ant torto viršaus patepti likusiu kremu ir pabarstyti tarpuotu šokoladu ir puošti pagal fantaziją (arba aplieti šokoladiniu glajumi). Kadangi mums reikėjo patupdyti 30 žvakučių, tai žvakutės mums tortą ir puošė. Dėti į šaldytuvą, kol tortas visiškai sustings. Galima nuėmus formos bortelius torto kraštelius aptepti kremu iš apibarstyti šokolado drožlėmis arba biskvito trupiniais. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.