2015 m. gruodžio 5 d.

Kalėdiniai meduoliai




kiaušiniai (3 vnt.)
cukrus (0,5 stiklinės)
sviestas (100 g)
medus (200 g)
miltai (600 g)
kepimo milteliai (pakelis)
prieskoniai meduoliams (4-5 v.š.)

Medų, cukrų ir sviestą šildyti puodelyje iki vientisos masės. Atvėsinti ir įmušti kiaušinius. Berti kepimo miltelius, sumaišytus su kepimo milteliais. Išminkyti tešlą. Ji turi būti lipni. Dėti į maišelį ir padėti į šaldytuvą 12 val. Iškočioti 5-7 mm storio lakštą ir išpjauti sausainius. Dėti į kepimo pop. išklotą skardą, kepti 170 laipsnių orkaitėje, kol gražiai pagels. Dėžutėse galima laikyti apie mėnesį, tada jie tampa dar skanesni. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.