Krevetes
rekomenduojama rinktis šaldytas, bet nevirtas ir gaminti kuo
trumpiau!
Krevečių
atitirpinimas
Šaldytos krevetės yra
puikus pasirinkimas, nes galėsime būti tikri, kad jos nėra
sugedusios, o tinkamai atitirpinus ir paruošus skonis tikrai labai
nepasikeis. Reikėtų rinktis lėtą atitirpinimą, kad nenukentėtų
natūraliai gaivus skonis, minkšta tekstūra. Iš šaldiklio jas
reiktų perkelti į šaldytuvą. Kai
atšils, perlieti vėsiu, tekančiu vandeniu.
Krevečių
lukštenimas
Šį
kartą pasirinkau krevetes su kiautu, bet
be galvos. Tuomet reikia nusukti uodegėlę, pašalinti žarną. Kaip
tiksliai tai daryti reikėtų pažiūrėti video. Eiti čia
Reikės:
avinžirnių
miltų makaronai Delverde (100-200 g)
cukinijos
(1 vnt.)
krevetės
(pakelis)
alyvuogių
aliejus (4 v. š.)
sviestas
(2 v. š.)
česnakai
(2-3 skiltelės)
druska
persilado
prieskoniai
petražolės
Krevečių
gaminimas
Pilti į keptuvę
aliejaus, šiek tiek sviesto ir įkaitinti. Sumesti krevetes ir
pakepti porą minučių. Išspausti česnakus ir berti į keptuvę
katu su druska ir kapotomis petražolėmis. Pavartant pakepti dar 2-3
min., kol jos taps rausvos ir truputį susiries. Svarbu neperkepti
krevečių ir nesudeginti česnako.
Garnyrui
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje pagal aprašymą ant
pakuotės. Nepervirti. Nusunkti.
Cukinijas
supjaustyti griežinėliais ir apkepti iš abiejų pusių grilinėje
keptuvėje. Pagardinti druska ir persilado prieskoniais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.