2020 m. kovo 23 d.

Makaronai su krevetėmis ir cukinijomis


Krevetes rekomenduojama rinktis šaldytas, bet nevirtas ir gaminti kuo trumpiau!




Krevečių atitirpinimas

Šaldytos krevetės yra puikus pasirinkimas, nes galėsime būti tikri, kad jos nėra sugedusios, o tinkamai atitirpinus ir paruošus skonis tikrai labai nepasikeis. Reikėtų rinktis lėtą atitirpinimą, kad nenukentėtų natūraliai gaivus skonis, minkšta tekstūra. Iš šaldiklio jas reiktų perkelti į šaldytuvą. Kai atšils, perlieti vėsiu, tekančiu vandeniu.

Krevečių lukštenimas

Šį kartą pasirinkau krevetes su kiautu, bet be galvos. Tuomet reikia nusukti uodegėlę, pašalinti žarną. Kaip tiksliai tai daryti reikėtų pažiūrėti video. Eiti čia

Reikės:

avinžirnių miltų makaronai Delverde (100-200 g)
cukinijos (1 vnt.)
krevetės (pakelis)
alyvuogių aliejus (4 v. š.)
sviestas (2 v. š.)
česnakai (2-3 skiltelės)
druska
persilado prieskoniai
petražolės

Krevečių gaminimas

Pilti į keptuvę aliejaus, šiek tiek sviesto ir įkaitinti. Sumesti krevetes ir pakepti porą minučių. Išspausti česnakus ir berti į keptuvę katu su druska ir kapotomis petražolėmis. Pavartant pakepti dar 2-3 min., kol jos taps rausvos ir truputį susiries. Svarbu neperkepti krevečių ir nesudeginti česnako.

Garnyrui

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje pagal aprašymą ant pakuotės. Nepervirti. Nusunkti.
Cukinijas supjaustyti griežinėliais ir apkepti iš abiejų pusių grilinėje keptuvėje. Pagardinti druska ir persilado prieskoniais.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.