Kai reikia "naikinti" žiemos atsargas...
įdarui:
mėgstamos
šaldytos uogos (500 g)
rudasis
cukrus (3 v.š.)
citrinos
žievelė (1 vnt.)
speltos
miltai (2 v.š.)
tešlai:
avižiniai
miltai (150 g)
rudasis
cukrus (100 g)
speltos
miltai (50 g)
kambario
temperatūros sviestas (80 g)
Įkaitinti
orkaitę iki 180 laipsnių. Į dubenį sudėti šaldytas uogas,
rudąjį cukrų bei speltos miltus, įtarkuoti citrinos žievelę ir
viską gerai išmaišyti. Kitame dubenyje paruošti tešlą: sudėti
visus ingredientus ir šaukštu arba rankomis gerai išmaišyti, kol
gausis vientisa masė. Į kepimui skirtą indą sudėti šaldytų
uogų mišinį, o viršų padengti paruošta tešla. Pašauti pyragą
į orkaitę ir kepti apie 50 min., kol apskrus viršus. Tiekti kai
pyragas šiek tiek atvės. Skanaus!
Šaltinis: IKI leidinys "Skanaus!"
Šaltinis: IKI leidinys "Skanaus!"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.