2020 m. kovo 26 d.

Šiltas šaldytų uogų kobleris

Kai reikia "naikinti" žiemos atsargas... 


įdarui:
mėgstamos šaldytos uogos (500 g)
rudasis cukrus (3 v.š.)
citrinos žievelė (1 vnt.)
speltos miltai (2 v.š.)
tešlai:
avižiniai miltai (150 g)
rudasis cukrus (100 g)
speltos miltai (50 g)
kambario temperatūros sviestas (80 g)

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Į dubenį sudėti šaldytas uogas, rudąjį cukrų bei speltos miltus, įtarkuoti citrinos žievelę ir viską gerai išmaišyti. Kitame dubenyje paruošti tešlą: sudėti visus ingredientus ir šaukštu arba rankomis gerai išmaišyti, kol gausis vientisa masė. Į kepimui skirtą indą sudėti šaldytų uogų mišinį, o viršų padengti paruošta tešla. Pašauti pyragą į orkaitę ir kepti apie 50 min., kol apskrus viršus. Tiekti kai pyragas šiek tiek atvės. Skanaus!

Šaltinis: IKI leidinys "Skanaus!"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.