Tai tarsi plovas, tačiau šiek tiek kitaip...
bulgur kruopos (100 g)
vištienos filė (500 g)
konservuoti kukurūzai (1 skardinė)
morkos (1-2 vnt.)
druska (keli žiupsneliai)
pipirai (pagal skonį)
prieskoninės žolelės (petražolės, krapai)
česnakas (1-2 skiltelės)
aliejus (šlakelis)
vištienos ar daržovių sultinys (0,5 l)
Vištienos file
(tinka ir šlaunelių mėsa) supjaustyti kubeliais, įtrinti spaustu
česnaku, druska, maltais pipirais, prieskoninėmis
žolelėmis (geriausia palikti bent pusvalandžiui, kad
pasimarinuotų). Į troškintuvą pilti šlakelį aliejaus (naudoju
alyvuogių) ir apkepinti vištieną. Tuomet suberti kubeliais
pjaustytas morkas ir šiek tiek pakepinti (jei trūksta drėgmės,
įdedu šaukštą sviesto). Berti bulgut kruopas ir užpilti
sultiniu, kad apsemtų dar 1-2 cm.viršaus. Uždengti dangčiu ir
troškinti, kol kruopos išvirs. Vis pamaišyti ir jei reikia
papildyti sultinio. Prieš baigiant supilti konservuotus kukurūzus
ir patroškinti, kad jie sušiltų. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.