2020 m. kovo 25 d.

Bulgur su vištiena

Tai tarsi plovas, tačiau šiek tiek kitaip...


bulgur kruopos (100 g)
vištienos filė (500 g)
konservuoti kukurūzai (1 skardinė)
morkos (1-2 vnt.)
druska (keli žiupsneliai)
pipirai (pagal skonį)
prieskoninės žolelės (petražolės, krapai)
česnakas (1-2 skiltelės)
aliejus (šlakelis)
vištienos ar daržovių sultinys (0,5 l)

Vištienos file (tinka ir šlaunelių mėsa) supjaustyti kubeliais, įtrinti spaustu česnaku, druska, maltais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis (geriausia palikti bent pusvalandžiui, kad pasimarinuotų). Į troškintuvą pilti šlakelį aliejaus (naudoju alyvuogių) ir apkepinti vištieną. Tuomet suberti kubeliais pjaustytas morkas ir šiek tiek pakepinti (jei trūksta drėgmės, įdedu šaukštą sviesto). Berti bulgut kruopas ir užpilti sultiniu, kad apsemtų dar 1-2 cm.viršaus. Uždengti dangčiu ir troškinti, kol kruopos išvirs. Vis pamaišyti ir jei reikia papildyti sultinio. Prieš baigiant supilti konservuotus kukurūzus ir patroškinti, kad jie sušiltų. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.