2020 m. kovo 28 d.

Bolivinės balandos keksiukai su uogomis


kiaušinis (1 vnt.)
miltai (200 g)
druska (žiupsnelis)
kepimo milteliai (10 g)
saulėgrąžų aliejus (60 ml)
bolivinės balandos (200 g)
rudasis cukrus (100 g)
vanilės ekstraktas (1a. š.)
pienas (150 ml)
uogų (200 g)

Išvirti bolivines balandos sėklas pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas ir palaukti, kol atvės. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinį, suberti rudąjį cukrų, įpilti vanilės ekstraktą, aliejų ir pieną. Miltus sumaišyti su druska bei kepimo milteliais, paruoštą mišinį suberti į dubenį su plaktu kiaušiniu ir viską gerai išmaišyti. Galiausiai suberti virtas bolivines balandos sėklas ir rankomis įmaišyti jas į tešlą. Pasiruošti 12 formelių su įklotais sijonėliais, išpilstyti į juos tešlą ir į į kiekvieną įdėti po kelias uogas. Paruoštus keksiukus pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepti apie 25 min. Skanaus!


Šaltinis: IKI leidinys "Skanaus!"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.